2015. január 3., szombat

Fűszeres olaj

Ennél egyszerűbb olajízesítést elképzelni sem tudok. Vagyis de, ha már eleve ilyen veszek a boltban, de az nem lennék én :o)
Szóval a recept pofonegyszerű: fogok egy tiszta, száraz üveget (nem feltétlen kell nagynak lennie, pár decis elég; de az csak előnyére válik, ha valamilyen szép, formás üveget választunk. Nekem most csak ilyen volt itthon.). Beleteszem a friss rozmaring ágakat, vagy a pucolt fokhagyma gerezdeket, vagy amilyen fűszert éppen választok, akár vegyesen is, és nyakon öntöm olajjal. Ez lehet sima napraforgóolaj, olívaolaj, vagy amilyet szeretünk vagy van otthon. Hagyjuk pár napig állni, esetleg pár hétig is, és következő sütésnél már használhatom is a megszokott, hagyományos olaj helyett. És nem utolsó sorban igazán látványos dekorációja is konyhánknak :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése