2015. január 17., szombat

Értékmentés: cukkínis fácánhús saláta

A minap fácánhúslevest főztem. Azt tudni kell a fácánról (és általában a vadhúsról), hogy nagyon száraz, inas, izmos - sokan pont emiatt nem is szeretik. Nálunk is így van ez, a fácán melle levesben még csak-csak elfogy, de a combja (és egyéb alkatrészei) már nem igazán. Ezért értékmentés gyanánt ezzel a fokhagymás sütéssel szoktam menteni, ami menthető.

Hozzávalók

- 20 dkg hús (ez lehet maradék csirkehús is a levesből)
- 5 gerezd fokhagyma
- 20 dkg cukkíni
- 1 dl olaj (ez lehet pl az ízesített fűszeres olaj is)
- só, bors, rozmaring
- parmezán
- 20 dkg tészta

Elkészítés

Először is sós vízben megfőzöm a tésztát. Ezalatt az olajon kis lángon megfuttatom a karikára vágott fokhagymát. Nem szabad sütni, mert akkor könnyen megég. 
Közben apró falatokra sifnizem a husit. 
Ahogy finoman illatozni kezd a fokhagyma, ráteszem a húst, és átsütöm pár perc alatt. 
Ízesítem sóval, borssal, rozmaring levelekkel. 
Amíg sül, a cukkínot vékony csíkokra vágom, majd hozzáadom a fokhagymás husihoz. 
Nagy lángra veszem a gázt, majd amikor a cukkíni már kezd puhulni, de még roppanós, ráöntöm a leszűrt tésztát, még 2-3 percig összemelegítem. Tálalás előtt burgonyahámozóval pár szelet parmezánt vágok rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése