2015. január 17., szombat

Egytálétel: rizseshús

Ez az étel tipikusan jó választás lehet, ha kisgyerekek elé is kerül, mert nem kell hozzá kés-villa, kanállal is szépen ehető. Ezen kívül pedig gyorsan elkészíthető, és laktató finomság.

Hozzávalók

- 2 evőkanál zsír
- 70 dkg disznócomb
- 1,5 fej vöröshagyma
- fél paprika
- 3-4 szem koktélparadicsom (vagy 1 nagyobb sima)
- só, bors, pirospaprika
- 20 dkg rizs ("A")

Elkészítés

A zsírt felolvasztom egy jó nagy edényben. 
Az apró kockára vágott vöröshagymát kis lángon puhára párolom rajta. Megsózom, mert akkor könnyebben puhul, és nem ég. 
Közben a disznóhúst falatnyi kockára vágom. 
Mikor már puha a hagyma, félrehúzom a tűzről, borsozom, és megszórom 2 evőkanál pirospaprikával. 
Elkeverem, és ráteszem a húst, felöntöm bő vízzel (legalább 2 ujjnyival lepje el), és fedő alatt főzni kezdem. Hozzáadom a vékony csíkokra vágott paprikát és a negyedekre vágott paradicsomot is.
Időnként megkeverem. Ha a hús már kezd puhulni, ráöntöm a rizst. Innentől már rendszeresen kevergetem, nehogy leégjen. 
Kóstolgatom, ha kell, utánaízesítek. Arra végig figyelek, hogy bő leve maradjon, mert a rozs sokat felszív. Amikor a rizs puha, fedő alatt még hagyom 10 percig pihenni, majd tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése