2014. december 7., vasárnap

Baconbe göngyölt csirkemell csicseriborsó salátával és zöldséges rizzsel

Egy kicsit bonyolultnak tűnik hangzás alapján ez az étel, de meglátjátok, pofon egyszerű, kevés munka van vele, mégis finom és látványos lesz a végeredmény.
Hozzávalók

A husihoz

- 60 dkg csirkemell (vagyis egy egész)
- só, bors, majoranna, rozmaring
- 6 szelet sajt
- 6 szelet bacon
- kevés olívaolaj

A salátához

- egy csicseriborsó konzerv
- fél fej lilahagyma (lehet 3-4 szál újhagyma is)
- 25 dkg tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- egy kávéskanál cukor
- ízlés szerint egy csipet só, kevés őrölt bors

A rizshez

- 2 evőkanál olaj
- egy bögre rizs ("A" minőségű)
- 2 bögre víz
- 1 bögre franciasaláta keverék (mirelit)

Elkészítés

A salátával kezdem, mert annak jót tesz pár órányi állás, hogy összeérjenek az ízek. A tejfölben elkeverem a majonézt, mustárt, cukrot, borsot és sót, esetleg pár csepp friss ciromlével is ízesítem, és megkóstolom. 
Ha tetszik az íze, vékony csíkokra vágott lilahagymát, és a lecsepegtetett csicseriborsót. Az egészet összekutyulom, és mehet a hűtőbe.
A csirkemellet 6 szeletbe vágom, és mindkét oldalát megszórom sóval, frissen őrölt borssal, majorannával és rozmaringgal. 
A szeletekre ráfektetek egy-egy szelet sajtot, alá egy-egy szelet bacont, és az egészet felgöngyölöm. 
Egy hőálló edényt az olajjal vékonyan megkenek, és ráfektetem a husikat. Hideg sütőbe teszem, és alufólia alatt sütöm 50 percig 180 fokon. Ekkor leveszem a fóliát, és még 10 percig sütöm, hogy a bacon ropogósra süljön.
Közben elkészítem a rizst is: 2 evőkanál olajon megpirítom a rizst. 
Felöntöm a vízzel, ízesítem vegetával és borssal, beleöntöm a franciasaláta keveréket, és kis lángon rotyogtatom, amíg a rizs felszívja a levet. Ekkor lefedem egy fedővel, és 10-15 percig hagyom, hogy a rizs kidurrogjon. 
A husikat sütés után 10 percig hagyom pihenni, majd szeletelve tálalom a rizzsel és a salátával.
Ugye, hogy nem is volt bonyolult? :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése