2014. november 23., vasárnap

Sült hal

A minap halászlé készült, és kicsit túlméreteztük a halmennyiséget. Ezért a kimaradt halszeleteket - értékmentés címén - megsütöttem. 

Hozzávalók

- pár szelet hal
- 2 evőkanál liszt
- 1 csapot evőkanál pirospaprika
- bors
- kevés kapor
- 3 dkg vaj
- 3 evőkanál olívaolaj
- kevés citromlé 

Elkészítés

A lisztet összekeverem a paprikával, borssal és a kaporral. A halszeleteket megforgatom benne, hogy mindenhol egyenletesen befedje. A vajat és az olajat felhevítem.
Lassú tűzön, oldalanként 3-4 perc alatt megsütöm a szeleteket. 
Tálalás előtt pár csepp citromlével meglocsolom. Körettel vagy "nasiként" magában is gyorsan elfogy, és könnyű, finom, egészséges étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése