2014. november 23., vasárnap

Paradicsomleves, a megosztó

Azok ritka ételek egyike, amit nem szeretek (a másik a gomba, erről majd később). Ettől függetlenül rendszeresen készítem, mert a családban a többi azonos vezetéknevűek (=apja és lánya) nagyon szereti. A paradicsomlevesnek is kismillió féle elkészítési módja van, ez egy könnyen, gyorsan és egyszerűen elkészíthető verzió.
Hozzávalók

- fél liter paradicsomsűrítmény
- egy kisebb fej vöröshagyma (vagy egy nagyobb negyede)
- só, bors, bazsalikom
- cukor
- levesbe való tészta

Elkészítés

A paradicsomlevet felöntöm kétszer annyi (tehát egy liter) vízzel, beleteszem a hagymát, egy evőkanál cukrot, egy fél kávéskanál bazsalikomot, csipet sót, és pár tekerésnyi borsot. 
Szépen, lassú tűzön főzöm, amíg a hagyma megpuhul.  
 Ekkor beleszórok egy marék tésztát - nálunk a favorit a betűtészta, de kiváló bele az eperlevél tészta vagy akár a rizs is. Amikor a tészta puha, tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése