2014. november 15., szombat

Kolbásszal töltött zsályás karaj baconbe göngyölve, kelbimbós krumplipürével

Igazi férfiaknak való étel, méghozzá a húst hússal verzióból. Az egész étel sokkal bonyolultabban hangzik, mint amennyire bonyolult az elkészítése. Igazából sok gond nincs vele, a legtöbb meló a sütőé :o)

Hozzávalók

- 70 dkg csont nélküli karaj
- 2 db kb 10 cm hosszú sütni való kolbász
- 10 dkg bacon
- 1 fej lilahagyma 
- 1 fej fokhagyma
- 10 levél friss zsálya (persze ez lehet morzsolt is)
- 1 kg krumpli
- 1 babérlevél
- 10 dkg fagyasztott kelbimbó
- kevés köménymag, só, bors, egy kis doboz tejföl

Elkészítés

A karajba egy késsel két lyukat fúrok, és a két kolbászt beletömködöm. Kívülről megsózom, őrölt borssal ízesítem, és 5 levél zsályát nagyon apróra vágva megszórom. 
Körbetekerem a bacon szeletekkel, és egy edénybe teszem. Mellészórom a négybe vágott lilahagymát, és egészben a fokhagymagerezdeket, valamint a maradék pár levél zsályát is. Alufóliával letakarom, hideg sütőbe teszem, és 180 fokon alul-felül sütéssel sütöm 1,5 órát. 
Az idő leteltével leveszem a fóliát, és 200 fokon még 20 percig sül, hogy a szalonna finom ropogós legyen a tetején. A sütőből kiveszem, és 15 percig pihentetem egy tányéron.
Közben a krumplit kb. 2*2 cm-es kockára vágom, és a kelbimbóval együtt sós, babérleveles vízben puhára főzöm. 
Nem kell megijedni a kelbimbótól, nem fog kiérezni az íze, és így még az is megeszi, akit kiráz a hideg még csak a láttán is. 
Leöntöm róla a vizet, és hagyom kicsit hűlni. Amikor már nem forró, a hús kifőtt levéből teszek a krumpliba, mehet bele a tejföl, kevés őrölt kömény és bors, szükség esetén még egy kis só. 
A karajt 1,5-2 cm vastag szeletekre vágom, és a krumplipüréből gombócokat formázva tálalom. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése