2014. november 23., vasárnap

Ismét egy gyors pirítóskrém: répakrém

Ha levesfőzés után kimarad egy kis répa (talán pont azért, hogy ez az étel elkészülhessen :o)), egy gyors és finom krémet készítek belőle. Finom reggeli vagy vacsora lehet belőle, de sör/borkorcsolyaként egy baráti beszélgetésre is kiváló - ha nem randin vagyunk éppen :o)

Hozzávalók

- két közepes répa (kb. 20 dkg)
- két gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt (ha van otthon füstölt, azzal a legjobb)
- kevés só, frissen őrölt bors
- egy evőkanál majonéz
- pár szem olajbogyó
- kenyér vagy bagett

Elkészítés

Kislyukú reszelőn lereszeljük a répát, egy gerezd fokhagymát és a sajtot. Sóval, borssal és a majonézzel ízesítem, és villával összekeverem az egészet. 
Hagyom állni egy félórát, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Kenyeret vagy felszeletelt bagettet pirítok, a másik gerezd fokhagymával jól bedörzsölöm még melegen. Megkenem a krémmel, és olajbogyóval díszítem, végül még egy kis sajtot reszelek a tetejére. 

2 megjegyzés:

  1. köszi az ötletet, nálunk favorit lesz az tuti! Mivel volt itthon én tettem bele fehérrépát is...

    VálaszTörlés
  2. Egesz biztosan jot tett neki az is :)
    De mehet bele reszelve zeller, karalabe, ujhagyma, de meg valami husfele is; ami epp keznel van :)
    (Ki vagy egyebkent?)

    VálaszTörlés