2014. november 1., szombat

Gyorsan finomat - túrós tészta pörccel

Ha nagyon nincs ötletem, mit főzzek, egy jól bevált klasszikushoz nyúlok: a túrós tésztához. Nálunk ahányan vagyunk, annyiféleképpen esszük: sósan pörccel, sósan-édesen pörccel, pörc nélkül (sőt, kislányom ma éppen csak pörcöt evett tejföllel....)

Hozzávalók

- 25 dkg túró
- egy nagy doboz tejföl fele
- csipet só
- kevés frissen őrölt bors
- 25 dkg lebbencs tészta
- 20 dkg húsos szalonna
- ízlés szerint cukor

Elkészítés

A recept hagyományosan a következő: felteszek egy fazékba vizet forrni. Közben a túrót összekeverem a tejföllel, és ízesítem sóval-borssal, kevés cukorral. Ha a víz felforrt, megsózom, és mehet bele a tészta. A szalonnát vékony csíkokra vagy éppen kockára vágom, amilyen kedvem épp van, és kevés zsíron ropogósra sütöm, és egy kis tálkába teszem.
Ha puha a tészta, leszűröm, és a túrós-tejfölös masszába keverem. 

Tálaláskor megszórjuk cukorral vagy pörccel (elvetemültebbek esetleg mindkettővel). Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése