2014. november 20., csütörtök

Avokádókrémes pirítós

Az avokádónál nagyon figyelmesnek kell lenni, pontosan el kell találni azt a napot, amikor már elég puha (kenhető, mint a szobahőmérsékletű vaj), de még nem túl puha. Ha ezt sikerül eltalálni, pillanatok alatt rittyenthető belőle egy könnyű vacsora vagy reggeli.

Hozzávalók

- 2 db érett avokádó
- egy gerezd fokhagyma
- fél fej lilahagyma
- egy fél citrom leve
- 2 főtt keménytojás
- só, bors, petrezselyemzöld
- kevés reszelt parmezán

Elkészítés

Az avokádót félbevágom, kiveszem a magját, és kikanalazom egy tálba. Kislyukú reszelőn belereszelem a két főtt tojást, a fokhagymát és a lilahagymát is. Villával összekeverem az egészet, majd ízesítem sóval, borssal, petrezselyemmel, és a citromlével.

Pár percre állni hagyom, közben kenyeret pirítok. A friss, forró pirítóst alaposan bedörzsölöm egy gerezd fokhagymával (nem egy randi-kaja, na :o)), megkenem az avókádókrémmel, kevés parmezánt reszelek a tetejére, és paradicsommal, uborkával (vagy amit csak kívánunk) tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése